Țara lui „abuz în serviciu”

Timp de citire:1 Min., 40 Sec.
Țara lui „abuz în serviciu”

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare – decizie finală în dosarul Colectiv. Motivul acestei decizii ar fi eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

Ghinion, cum ar spune președintele Klaus Iohannis. Și ghinion pe bune, având în vedere că majoritatea cluburilor primeau autorizații deși nu erau în regulă (probabil la unele încă se mai întâmplă) și niciun alt primar nu a pățit nimic până acum.

Fără a reintra foarte mult într-un subiect deja discutat și analizat de toată lumea la vremea respectivă, unele dintre motivele pentru care s-a întâmplat tragedia (probabil motivele principale) au fost faptul că s-au dat artificii în interior și că pe tavan era un burete inflamabil.

Motivul pentru care Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare este cel de abuz în serviciu întrucât dumnealui a eliberat autorizațiile de funcționare pentru clubul respectiv. Întrebarea (retorică, bineînțeles) ar fi: ce legătură are faptul că s-au dat artificii într-un spațiu închis, în condițiile în care pe tavan era un burete inflamabil, cu faptul că Piedone a dat autorizațiile de funcționare pentru club?

Altfel, un solist al unei trupe rock era nemulțumit de oamenii care văd lucrurile bune pe care le-a făcut Piedone pentru sector și uită că fură. Pare varianta clasică de confuzie – se confundă motivele pentru care este închis un om cu adevăratele motive pentru care ar trebui să fie închis. Și e greșit dacă ne gândim că oricine poate păți acest lucru, mai rău, când nu ar exista niciun motiv.

Domnul solist uită faptul că a susținut concerte în dughene deosebit de periculoase și în subsoluri din care cu greu s-ar fi putut ieși în caz de ceva. Dar, probabil dacă s-ar fi întâmplat vreo nenorocire, trupa în cauză nu ar fi avut nicio vină, pentru că primarul trebuie să te apere și este exclusiv vina lui în caz de ceva. Și, mai ales, Victor Ponta trebuie să demisioneze. La pușcărie toată lumea!

1 0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *