Hoții strigă „hoții!”, la libertatea.ro

Timp de citire:1 Min., 18 Sec.
Hoții strigă „hoții!”, la libertatea.ro

Am observat că mai multe persoane au distribuit pe Facebook un articol din Libertatea. Titlul fiind următorul:

Un fake news girat de Raed Arafat, via Mihai Gâdea. Numărul de cazuri din Japonia nu a crescut cu 1.000% post-izolare, cum greșit informează șeful DSU și Antena 3

Înțelegem din titlu că Arafat și Antena 3 mint că în Japonia a crescut numărul de cazuri cu 1.000%. Dacă intrăm pe articolul în cauză, observăm ce a spus Raed Arafat în interviul de la Antena3:

Cred că la dumneavoastră a fost prezentarea cu Japonia care are 1.000% creștere după măsurile de relaxare. Păi, 1000%, ce înseamnă asta pentru România dacă o să avem astfel de creștere? Deci noi încercăm să mergem într-un mod logic, calculat, clar.

Citatul începe cu „cred”, ceea ce ne arată clar că Arafat nu este sigur că la Antena 3 a văzut prezentarea respectivă. În articol nu există prezentarea la care se referă Arafat și nici Google nu găsește nicio știre dată de Antena 3 despre creșterea numărului în Japonia.

Deci, Arafat și-a amintit eronat, iar Antena 3 pare să nu fi dat informația respectivă; cel puțin pe internet nu e de găsit, iar libertarea.ro nu ne pune la dispoziție acel material.

Având la dispoziție toate aceste informații, cine a dat fake news? Nu de alta, dar pare că libertatea.ro. Articolul de pe libertatea.ro este scris de Alexandra Nistoroiu, jurnalist de investigații, deci poate ne luminează mintea și ne arată investigația cu toate amănuntele. Până atunci, hoții strigă „hoții!”.

1 0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *