Era păcălelilor

Timp de citire:1 Min., 23 Sec.
Era păcălelilor

Aflăm de pe stiripesurse.ro că actorul Mihai Bendeac este umilit de către Nicușor Dan, primarul municipiului București. Bineînțeles, cum este la modă în ultimii ani, titlul nu conține un verb, acesta fiind înlocuit de o virgulă.

În cazul în care suntem curioși care ar fi umilința și accesăm știrea, aflăm că N. Dan era invitat la emisiunea online găzduită de actorul Micutzu iar M. Bendeac a întrebat, printr-un mesaj, ce anume face greșit, având în vedere că stă în igrasie la teatru, în loc de duș este un furtun și a renovat cabina din banii săi. Moment în care N. Dan, după ce explică faptul că există alte priorități, trage concluzia și îi spune „să se spele acasă”.

Cam asta ar fi „marea umilință” la care a fost supus M. Bendeac. Rețeta este cea clasică: se ia o declarație, se pune un titlu care duce cititorul cu gândul la ceva bombastic, neavând neapărat legătură cu conținutul sau exagerând o anumită întâmplare. În final, cititorul accesează știrea, sperând că va citi ceva senzațional însă în realitate descoperă o banalitate.

Pare că trăim în era păcălelilor, în care toată lumea încearcă să ne înșele cu ceva. Suntem păcăliți prin titluri, ca să accesăm o știre. Suntem păcăliți prin e-mail să ne dăm datele bancare sau alte informații personale. Suntem păcăliți la telefon să ne dăm banii unor hoți. Suntem păcăliți prin reclamele de la televizor sau de pe internet, cu promoții false.

Tot ce pare bun sau senzațional este, aproape de fiecare dată, o păcăleală. Trăim zilnic un sâcâitor și amar 1 aprilie. Ne rămâne doar să încercăm să ne ferim cât mai mult de păcălitori.

0 0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *