DORU’ de glume bune

Timp de citire:1 Min., 18 Sec.
DORU’ de glume bune

Doru Octavian Dumitru este, foarte posibil, primul om care a făcut „stand up comedy” în România, pe vremea când acest fenomen nu exista la noi. Cel puțin nu exista sub această denumire.

Recunosc că nu am văzut multe filmări cu stand up comedy din străinătate, dar de la noi am văzut și în realitate. Una dintre diferențele observate între Doru Octavian Dumitru și ceilalți oameni de la noi care spun glume ar fi înjurăturile, fapt observat de mulți oameni.

Nu mă deranjează atât de tare să aud înjurături din gura omului care spune glume, însă mă deranjează cei care se bazează în mare parte pe înjurături. De multe ori lipsa unui material bun este compensată de câteva înjurături, spuse șmecherește, astfel încât spectatorul să zâmbească sau să râdă, de complezență, stânjenit sau chiar amuzat de limbajul colorat.

Doru Octavian Dumitru nu face asta, iar faptul că se poate provoca râsul publicului și fără înjurături, doar prin materialul amuzant și mimică ori gestică, mă face să îl apreciez mai mult decât pe ceilalți oameni care spun glume. Ceilalți apelează de foarte multe ori la calea ușoară și câteodată prestația e exagerată și deranjantă.

În prestația de la emisiunea iUmor am auzit glume „cuminți”, decente și simple; dar am râs. Am râs de simplitate, de mimică, de gesturi și de situațiile prezentate, uneori aducându-mi aminte de Mr. Bean. DOD este un personaj original, poate puțin cam prăfuit pentru unii, dar cred că doar dacă ne referim la vechime. Altfel, așa arată un comediant adevărat.

0 0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *