Cum obținem un fake news, cu Digi24

Timp de citire:1 Min., 12 Sec.
Cum obținem un fake news, cu Digi24

Avem o știre de pe agerpres.ro, cu următorul titlu:

Romașcanu: Singura soluție constituțională pentru a nu avea trei zile de vid legislativ se află la Iohannis; îl așteptăm să o propună

Digi24 copiază știrea și schimbă titlul în:

PSD îi cere lui Iohannis să prelungească starea de urgență cu 3 zile

Bineînțeles, dacă veți accesa știrea, pe oricare din cele doua site-uri, veți observa că al doilea titlu nu este decât unul mincinos, în știre prezentându-se doar declarația purtătorului de cuvânt al PSD care spune că decizia îi aparține președintelui:

Întrebat dacă PSD îi cere, concret, preşedintelui Iohannis să prelungească starea de urgenţă pentru a nu fi vid legislativ timp de trei zile, Romaşcanu a spus: „Dumnealui ştie mai bine. Nu vrem să fim consultanţii constituţionali ai preşedintelui, dar are măsuri la dispoziţie pentru a acoperi aceste trei zile de vid legislativ. Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală. O stare de alertă dată prin hotărâre de Guvern, conform hotărârii Curţii Constituţionale, nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională”.

Cine citește doar titlul, asemenea cititorului de tabloide românești, va ințelege, așa cum îi place domnului Iohannis, că PSD este din nou împotriva românilor și că dorește să îi țină în casă. Ca și în cazul cu Ardealul și PSD, Iohannis ne va salva din nou din mâna „ciumei roșii”.

Până atunci, să-i dăm înainte cu ordonanțe neconstituționale. Drepturile omului nu contează!

0 0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *