Sau cum ne ducem noi după fentă precum fundașii când îi driblează Messi.
Subiectul este următorul: trupa Coldplay a concertat în București, în două zile diferite, în fiecare zi aducându-l pe scenă pe artistul Vlad Babașa. În prima zi publicul a huiduit momentul lui Babașa însă opinia publică a fost total împotriva acestui fapt. Evident, publicul din ziua următoare a aplaudat repetabilul moment al lui Babașa.
Din întâmplarea relatată mai sus reiese clar faptul că ne comportăm în funcție de tendințe și de opinia publică. Și anume: dacă opinia publică a stabilit că trupa Coldplay susține un concert în România iar concertul este de neratat, atunci oamenii vor considera că sunt superiori în cazul în care vor participa la eveniment. Dacă opinia publică a hotărât că nu este moral să huidui un cântăreț de manele, atunci oamenii vor considera că sunt superiori dacă îl vor aplauda. Dacă opinia publică a hotărât că trebuie să fii contra oamenilor care au huiduit, atunci oamenii vor considera că sunt superiori în cazul în care sunt contra acelor oameni. Și așa mai departe.
Din dorința de a fi special și de a emite păreri care îi vor acorda titlului de moralist popular, omul se duce după fentă și nu reușește decât să emită niște clișee care nu au nicio legătură cu originalitatea și nici măcar cu moralitatea.
Subiectul este foarte simplu și foarte banal, motiv pentru care oricui îi este ușor să aibă o părere, din acest motiv creându-se acest bulgăre care se tot rostogolește. E ca în cazul contradicțiilor despre religie, fotbal, politică etc. Subiecte interminabile despre care toată lumea are o părere, de cele mai multe ori influențată de opinia publică.
Obiectiv, Coldplay a concertat, a adus un cântăreț de manele pe scenă iar lumea a huiduit. Și de aici subiectul ar fi trebuit să fie închis. Cu argumentele de rigoare: genurile muzicale nu se potrivesc iar publicul a reacționat la cald.
Dacă trupa Coldplay îmbrățișează diversitatea, curcubeiele și tot felul de corcituri muzicale și nemuzicale, poate la români e bine că moda e puțin în urmă, încă.