Blues-ul mioritic

Timp de citire:1 Min., 4 Sec.
Blues-ul mioritic

Un apropiat mi-a povestit că, în weekend, a mers la o nuntă la care s-a ascultat exclusiv muzică populară, iar pe la începutul acesteia, s-au pus și „câteva blues-uri”, bineînțeles, referindu-se la niște cântece populare românești, mai lente.

Nu mi-am permis să îl opresc pentru a-i prezenta definiția muzicii blues, pentru că ar fi părut ceva ieșit din comun, având în vedere că foarte mulți oameni consideră blues orice piesă mai lentă, pe care se pot învârti doi oameni, în timp ce se îmbrățișează tandru.

Am auzit mai demult chiar și unele manele fiind numite, nefericit, „blues” de către unii oameni, care considerau și, probabil, consideră și acum, că orice piesă lentă este „blues”. Cine nu a auzit măcar de Clapton sau de Hendrix, probabil nu va afla niciodată că blues-ul nu are absolut nicio legătură cu ce cred ei că înseamnă, iar riff-urile blues man-ilor nu vor ajunge la ei decât din greșeală, poate pe la vreun post de radio, pe care îl vor schimba rapid.

Pentru cei care au, cât de cât, o idee despre ce este blues, las aici un link către dexonline, pe ritmuri de B. B. KING:

https://dexonline.ro/definitie/blues

0 0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *